vineri, 24 martie 2017

Urmează-ți visul!



de Adina P. Gheorghe
Urmeaza-ti visul


Motivația - cheia magică
Când vrei să realizezi ceva, fie că e vorba de un proiect mai mic, dar mai ales când e vorba de un vis măreț pentru tine, contează foarte mult motivația, ce te determină să pornești în acea direcție. Și apoi, pe măsură ce mergi pe drumul către țelul tău, e necesar să îți menții vie motivația. Ea te face să treci la acțiune, să fii plin de entuziasm, să faci față dificultăților, să mergi înainte chiar și când rezultatele se lasă așteptate.

Dacă nu ai o motivație interioară foarte puternică, te vei împotmoli atunci când apar dificultăți sau când cei din jur îți vor spune că nu ai nicio șansă să reușești.Cineva care a obținut ceva care te impresionează te poate inspira și încuraja, dar motivația trebuie să o găsești în tine, ea vine din convingerile și aspirațiile tale.

Uneori motivația apare când ajungem într-un punct limită, când ceva ne-a afectat suficient de tare încât decidem că trebuie să transformăm ceva în viața noastră, chiar dacă aceasta implică să ieșim din zona de confort. Alteori aspirațiile sunt suficient de puternice ca să genereze motivație, fără a trece prin situații de suferință.

Scrie pe o foaie de hârtie care sunt visele și obiectivele tale și ce te motivează în prezent să le împlinești. Evaluează cât de importante sunt ele pentru tine și cât de puternică este motivația ta actuală. Notează și ce faci în acest moment pentru a le duce la împlinire.

Aranjează visele și obiectivele tale în ordine importanței lor. Vezi dacă timpul pe care îl acorzi fiecăruia dintre proiectele tale corespunde cu importanța lor pentru tine. Dacă pentru cel mai puțin important dintre ele acorzi mult timp, iar pentru cel mai important pentru sufletul tău, puțin timp sau chiar deloc s-ar putea să te simți frustrat în ciuda rezultatelor obiective pe care le obții în acele direcții în care acționezi. S-ar putea să ai sentimentul că nu îți trăiești cu adevărat viața, că nu îți urmezi visul.

Alege cel mai important vis al tău și acordă-i atenție. Fă ceva pentru a-l împlini. Dacă nu ști exact ce trebuie să faci, începe prin a-ți dori să reușești. Citește tot ce consideri că are legătură cu țelul tău. Caută mărturii despre experiențe similare. Întrebă oameni care crezi că ar putea să-ți dea sugestii constructive. Cu alte cuvinte FĂ CEVA. Nu aștepta să ai condițiile ideale, pornește la drum cu ceea ce ai. Chiar și dacă ai doar visul și motivația poți porni la drum. Căci aspirația ta puternică te va conduce către soluții și va atrage către tine oportunități. Dar trebuie să fii dispus să acționezi ca să le poți valorifica.

Dacă simți totuși că nu ești pregătit să pornești pe drumul către cel mai mare vis al tău, începe cu un altul care ți se pare mai accesibil. Pe măsură ce acumulezi reușite în urma unor eforturi personale, vei avea mai multă încredere că poți ajunge la rezultate prin resursele și demersurile tale.

Visele ne provoacă să ieșim din zona de confort
Uneori pare dificil sau înspăimântător să ieșim din zona de confort. Și întotdeauna visele noastre ne provoacă să facem acest pas. Dacă ai trecut măcar o dată prin această experiență și ți-ai împlinit un vis, știi că merită să renunți la confort, la previzibil, la obișnuințe pentru a împlini ceva important pentru sufletul tău. Dacă nu faci aceasta, dacă nu urmezi chemarea sufletului tău, vei rămâne cu un sentiment interior de gol, de frustrare pe care nimeni nu ți-l poate umple.

Gestionează constructiv eșecurile
Ți-e teamă de eșec? Fiecare on se poate confrunta cu eșecul, dar acesta nu trebuie să te sperie sau să te descurajeze. Sunt atât de mulți oameni care au avut realizări remarcabile și care la început s-au confruntat cu eșecuri sau cei din preajma lor le-ai spus că nu au nicio șansă să reușească.

Tot ce trebuie să faci când ai un eșec e să te ridici și să mergi mai departe și să înveți din experiența prin care ai trecut. Dacă doar te ridici și mergi mai departe fără a învăța nimic din acea experiență, atunci ea va rămâne pentru tine un eșec. Dacă înveți din ea, va fi o lecție de viață care va da multă putere aripilor tale pentru ca la momentul potrivit să poți zbura.

Aripile noastre dobândesc putere din lecțiile de viață, din preocupările noastre conștiente de a ne dezvolta ca ființe umane, din dezvoltarea abilităților de care avem nevoie pentru a ne împlini visele și din fiecare pas pe care îl facem (din acțiunile concrete) către împlinirea țelurilor noastre.
           
Țelul tău te face mai fericit?
Se spune „Ai grijă ce îți dorești!” și „Cum îți așterni așa dormi”. Ai grijă unde te duce cu adevărat dorința sau visul tău. Te face mai fericit? Îți umple sufletul? Te ajută să evoluezi ca ființă umană? Sau te duce la succes material și social cu prețul sănătății, relațiilor tale și a liniștii sufletești. Când te oprești din tumultul vieții tale și ai momente de solitudine te simți fericit?

Sunt oameni care au realizări materiale foarte consistente și care au dobândit poziții foarte vizibile în societate. Poate acesta a fost visul lor. Totuși mulți nu sunt exemple de oameni fericiți. Prin urmare nu toate visele duc la fericire. Pentru că, dacă drumul către țelul nostru nu ne transformă, nu ne ajută să ne conectăm din ce în ce mai mult cu sufletul nostru, nu ne va face fericiți, decât poate pentru puțin timp. După ce va trece beția reușitei va rămâne golul.

Întreabă-te „Ce vreau eu cu adevărat de la viața mea?” și apoi urmează-ți visele binefăcătoare pentru tine. Nu uita de sufletul tău. Transformă-ți drumul către țelul tău într-o călătorie de descoperire și trezire a sufletului. 

Citește și:

marți, 21 martie 2017

Cum să ai mai multă energie pentru ceea ce vrei să realizezi



de Adina P. Gheorghe
Cum sa ai mai multa energie pentru ceea ce vrei sa realizezi


Energia e combustibilul tău
Energia e combustibilul de care ai nevoie pentru tot ceea ce vrei să realizezi. O mașină, oricât este de performantă, dacă nu are combustibil, nu funcționează. Ai pățit vreodată să rămâi fără benzină/motorină la mașină? Sau cu siguranță ai constatat că atunci când se întrerupe alimentarea cu curent electric nu mai poți folosi aparatele electrice, decât dacă le poți alimenta de la o baterie sau de la un generator de rezervă.

Așa funcționăm și noi. Dacă avem energie avem putere realizatoare. Dacă energia noastră este mai slabă și forța realizatoare este slabă. Dacă de exemplu avem o energie fizică mare, vom putea realiza bine acțiuni fizice, dar dacă avem o energie afectivă mai slabă, vom fi avea o putere mai mică de a iubi și vom depinde foarte mult de afecțiunea celorlalți. Vom avea nevoie ca ceilalți să ne ofere iubire într-un limbaj pe care îl putem percepe ca să ne putem simți cât de cât împliniți afectiv. Dacă avem o energie afectivă mare, suntem capabili să iubim foarte mult și recunoaștem manifestarea iubirii din partea celorlalți indiferent de limbajul prin care este exprimată.

Pentru cei care nu știu la ce mă refer când scriu despre limbajul prin care este exprimată iubirea, vă recomand să citiți cartea lui Gary Chapman, „Cele cinci limbaje ale iubirii”.

Alimentează-te cu energie prin practica yoga
Practica yoga este o sursă foarte puternică de energie. Posturile corporale, numite asana-e, din Hatha Yoga, cât și diferitele tehnici de respirație, pranayama, ne permit să acumulăm foarte multă energie. Îți spun acesta dintr-o experiență de 25 de ani de practică yoga. Desigur nu e suficient să cunoști aceste tehnici (teoretic), ci să le și practici. E la fel ca în orice aspect al vieții. Rezultatele apar acolo unde îți focalizezi atenția și practici perseverent.

Ceea ce este extraordinar în practica yoga, este că îți permite, prin metodele diverse și eficiente pe care ți le oferă, să te alimentezi cu orice fel de energie binefăcătoare și să-ți mărești foarte mult calitatea vieții. Practica yoga îți permite să-ți amplifici vitalitatea, să ai o energie erotică mai mare (și prin urmare o viață sexuală mai împlinitoare), să fii mai creativ, să ai o voință și o putere realizatoare foarte mare, să îți amplifici energia afectivă și echilibrul emoțional, să ai o memorie mai bună, putere de concentrare mentală, să-ți mărești capacitatea de învățare și de înțelegere, să descoperi cine ești tu dincolo de măștile personalității și să-ți dezvolți viața spirituală.

Dacă dorești să practici yoga îți recomand acest curs: Yoga Integrală pentru femei și bărbați + Yoga Retreat

Hrănește-te cât mai sănătos
Alimentația are și ea importanța ei ca sursă de energie. Îți recomand să afli care este constituția ta din punct de vedere ayurvedic și ce tip de alimentație ți se potrivește. Clinica Steaua Divina are medici foarte buni specializați în ayurveda. Poți apela la serviciile lor.

Mai mult decât îți poate recomanda un medic, e important să îți asculți trupul și să-i înțelegi nevoile. Să distingi între nevoia sănătoasă de a te hrăni și tensiunile emoționale care te fac să mănânci exact ceea ce nu îți face bine sau să mănânci fără sa-ți fie foame cu adevărat. În cartea sa „Ascultă, mănâncă - încetează să te mai controlezi”, Lise Bourbeau arată legătura între traumele emoționale și tendințele pe care le avem în ceea ce privește alimentația.

Odihna - o necesitate
Și în ceea ce privește odihna e important să îți asculți trupul. Nu trage de tine până când nu mai poți, indiferent cât de importante par proiectele tale. Viața ta înseamnă mai mult decât un proiect. Acordă-ți timpul necesar pentru odihnă.

Meloterapia ne ajută să ne regenerăm
Există la ora actuală muzică special concepută pentru a genera relaxare, regenerare și dinamizarea anumitor tipuri de energii. O anumită muzică generează un anumit efect. Unele tipuri de muzică produc dizarmonii foarte mari în ființă, cum este muzica heavy-metal. Altele, dimpotrivă, generează foarte multă armonie și cresc nivelul energetic al ființei.

Savantul Masaru Emoto a dovedit prin experimentele sale modul în care diferitele tipuri de muzică determina forma în care cristalizează apa și că, ținând cont de faptul că trupurile noastre conțin aproximativ 70% apă, ne influențează și pe noi în mod similar.

„La fel ca în cazul experimentelor cu cuvinte pozitive și negative, am reușit să obținem cristale superbe prin expunerea mostrelor de apă în fața unor bucăți de muzică clasică precum Simfonia nr. 6 „Pastorala“  de Beethoven sau „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, dar și cristale oribile atunci când am expus apa unui cântec aparținând genului heavy-metal, când cristalele chiar s-au fărâmițat (versurile cântecului conțineau anumite cuvinte negative, care par să fi afectat formarea cristalelor). Am aflat astfel în scurt timp că apa reproduce de fiecare dată informațiile pe care le primește din exterior, pe care le reflectă cu fidelitate în forma cristalelor pe care le alcătuiește.” (fragment din cartea „Mesaje de la Apă și Univers, de Masaru Emoto)

Plimbările în natură ne hrănesc cu energie vitală
Viața tumultoasă de oraș, cu o continuă alergătură între casă și serviciu ne rupe de natură. Natura ne poate oferi foarte multă energie vitală. De aceea e bine să ne facem timp să intrăm în contact cu ea, să ne plimbăm desculți pe pământ sau pe iarbă, să îmbrățișăm un copac și să-i simțim energia vitală, să mergem în locuri unde aerul nu este așa poluat ca în oraș, să facem baie în mare…

Amorul tantric - o sursă foarte valoroasă de energie
Atât în Tantra cât și în Taoism se vorbește despre importanța amorului cu continență, în care nu apare ejacularea la bărbat și descărcarea la femeie. În ambele sisteme este evidențiată puterea vitalizantă a acestui mod de integrare a sexualității.

Gestionarea emoțiilor
Emoțiile perturbatoare și traumele emoționale sunt mari consumatori de energie și ne reduc uneori foarte mult puterea realizatoare. Tehnicile de vindecare emoțională, iertarea și modalitățile de amplificare a inteligenței emoționale ne măresc energia. Ne ajută să fim mai echilibrați și mai eficienți în ceea ce facem.

Entuziasmul - o cheie magică
Ai fost vreodată foarte entuziasmat de ceva? Ai simțit că parcă ai aripi și poți cuceri orice înălțimi? Entuziasmul ne aduce o energie binefăcătoare care ne poate susține foarte mult în ceea ce facem. Dacă în ceea ce faci ești mai mult motivat de „trebuie să” îți va fi mai greu, dar dacă vei fi motivat de „mă bucur să” te vei simți încântat și mai plin de energie, îți va fi mai ușor și vei avea o putere de a reuși mult mai mare.

Găsește modalitatea potrivită pentru tine și mărește-ți energia. În felul acesta vei avea o putere realizatoare mult mai mare. Îți doresc o viață plină de energie și realizări binefăcătoare excepționale!

Citește și:

 

duminică, 19 martie 2017

Iubirea de sine și succesul profesional


de Adina P. Gheorghe
Iubirea de sine si succesul profesional


Nevoia de apreciere
În mediu profesional, ca și în alte aspecte ale vieții noastre ne confruntăm destul de frecvent cu nevoia de acceptare și de apreciere. Unii oameni depind mai puțin de aprecierea celorlalți. Alții sunt mai afectați și devin mai puțin cooperanți, eficienți și creativi dacă nu sunt apreciați. De unde apare această diferență? Din felul în care relaționăm cu noi înșine.

Cu cât iubirea și stima de sine sunt mai scăzute, vom fi mai dependenți de aprecierea colegilor și a șefilor, dacă suntem angajați, sau a subalternilor și colaboratorilor, dacă suntem antreprenori. Ne va fi mai greu să privim în mod constructiv observațiile și criticile. Termenele limită ne vor tensiona foarte mult, pentru că nu avem nici încredere suficientă că putem reuși, nici echilibrul interior care să ne facă să înțelegem că viața și fericirea noastră nu depind de un termen limită.

Ca să reușești într-un proiect trebuie să fii creativ și să muncești, dar trebuie în același timp să ai o minimă relaxare în acest proces, să te poți desprinde măcar în anumite momente, să te detașezi și să înțelegi că tu nu ești acel proiect, că viața ta este mai mult decât acel proiect. Și e necesar să te vezi fericit chiar dacă din motive care nu țin neapărat de tine, acel proiect nu se va realiza sau rezultatele nu vor fi chiar așa cum ți-ai imaginat sau timpul de atingere a obiectivului e mai mare decât ai crezut la început.

E necesar să ai o bună relație cu tine însuți, să știi să fii prezent în tine indiferent de circumstanțe ca să obții acel echilibru magic între determinare, viziune, credință și detașare care conduce cu adevărat la succes.

Vrei să fii lider? Trebuie să ai încredere în tine
Un lider lipsit de încredere în sine nu poate fi un lider bun. El fie nu va avea prea mare impact asupra celor pe care îi coordonează, fie dacă totuși are simpatia echipei nu o va duce la realizări remarcabile, fie va fi un lider dominator, egoist, căruia nu-i pasă de oameni ci doar de funcția și faima lui.

Întotdeauna când un om aflat într-o poziție de lider (de șef de echipă, de director etc) se va preocupa mai mult de reguli care să constrângă și să controleze echipa decât de modalități prin care să stimuleze creativitatea și eficiența oamenilor, arată prin aceasta că nu are încredere în propriile sale forțe, că este nesigur pe el, că se vede ca pe o ființă slabă și îi e teamă că vor vedea și alții aceasta.

Dacă vrei să fii lider, dacă ești într-o poziție de conducere (ai o firmă, ești director, coordonezi un departament etc.) și vrei să ai impact, să-ți conduci echipa la realizări apreciabile, trebuie să lucrezi cu tine, să ai o foarte mare încredere în propriile tale forțe, să fii în armonie cu tine însuți și să fii în același timp lipsit de aroganță.

Ființele care se iubesc pe ele însele, care se acceptă așa cum sunt și au încredere în resursele lor interioare, în talentele lor (căci fiecare dintre noi avem înzestrări valoroase, native sau cultivate) nu simt nevoia să epateze, să se impună în mod artificial. Din contră, sunt ființe modeste și creative și care își dovedesc valoarea prin ceea ce sunt și prin ceea ce fac.

Dă-ți valoare ca lider, cultivând relația cu tine însuți. Fii cât mai conștient de punctele tale forte, crezi în ele și valorifică-le. Ele sunt capitalul tău interior deosebit de valoros. Te poți baza pe ele oricând, pentru că sunt în tine, sunt ale tale. Folosește-le și adu în plus de valoare în viața ta și a celor din jurul tău. Dăruirea este cheia magică a prosperității.

Fii cât mai conștient și de punctele tale slabe și acceptă-le așa cum sunt. Chiar dacă ți-am propus să-ți depășești limitările, pentru a reuși aceasta trebuie să începi cu acceptarea, ea deschide calea transformării.

Iubește-te și fii o prezență cât mai inspiratoare și creativă!

Invitație
Invit femeile, fie că sunt angajate, fie că sunt antreprenori, la un workshop despre iubirea și acceptarea de sine. Informațiile și tehnicile pe care le voi prezenta în cadrul acestui workshop vă pot ajuta să vă aduceți un plus de valoare atât în viața profesională cât și în viața personală.
Mai multe detalii despre workshop aici: