miercuri, 8 martie 2017

Femei care ne inspiră

de Adina P. Gheorghe


Acel ceva care ne inspiră
Au existat și există și acum printre noi femei minunate care ne inspiră, pe care le considerăm mai speciale. Ele se remarcă prin ceva deosebit, printr-o calitate excepțională a sufletului lor și prin realizări deosebite. Cu siguranță și tu ai admirat cel puțin o femeie pentru acel ceva excepțional din ființa ei, pentru felul ei de a fi sau pentru realizările ei.

Fiecare femeie e unică și are frumusețea ei specifică. Dar unele femei sunt mai conștiente de înzestrările lor, cred cu tărie în ele și emană cu atâta putere frumusețea sufletului lor încât prezența lor nu poate fi trecută cu vederea.


Fiecare dintre noi putem face aceasta începând chiar din acest moment, începând prin a crede în noi și continuând prin a ne împlini visele. Admirând femei care au avut succes, dobândim un plus de credință că se poate. Ceea ce ele au reușit să fie și să realizeze, ne inspiră.

Sunt femei care ne inspiră prin rafinament, sensibilitate, compasiune, devoțiune, credința fermă într-un ideal, curajul și tenacitatea de a-l împlini, prin iubirea față de Dumnezeu, prin senzualitate și naturalețe, creativitate, aspirație spirituală, prin puterea de a depăși dificultățile, prin demnitate, inteligență, putere de sacrificiu sau răbdare.

Ele ne fac să credem că e cu putință să ducem la desăvârșire manifestarea feminității sau măcar unele dintre aspectele ei. Ne fac să ne dorim să fim mai bune, mai conștiente de noi însene. Ne fac să credem în talentele noastre și să le punem în valoare. Ne inspiră să ne prețuim viața cu toate darurile ei și să o trăim din plin.


Să admirăm femeile excepționale
Din păcate nu toate femeile celebre ale zilelor noastre sunt cu adevărat demne de foarte multă admirație. În cazul unora dintre ele, celebritatea este mult mai mare decât calitatea lor ca femei. Trăim într-o perioadă în care în multe situații reclama nu reflectă realitatea.

Dar au existat și există femei deosebite despre care merită să aflăm. Unele sunt mai puțin cunoscute, deși ceea ce au realizat este admirabil.

Maica Tereza a impresionat o lume întreagă prin compasiunea și tenacitatea ei. Tereza de Avila este un model de devoțiune și aspirație spirituală. Mai puțin cunoscută, dar totuși excepțională este Lalla, o femeie indiană care și-a dedicat viața comuniunii cu Dumnezeu.

Sarada Devi a manifestat o iubire maternă copleșitoare pentru multe ființe umane, de aceea a fost supranumită „mama sfântă a Indiei”. Amma este o femeie deosebită a zilelor noastre care impresionează prin iubire și dăruire de sine.

Marilyn Monroe e un model de senzualitate. Isadora Duncan a impresionat prin pasiunea cu care a dansat, prin felul de a transpune muzica în mișcare, prin felul în care a simțit muzica și dansul. Alexandra David Neel s-a făcut remarcată prin scrierile inedite despre spiritualitatea orientală, cărțile și lucrările ei fiind absolut fascinante. Aimee Mullins are picioarele amputate de la genunchi ceea ce nu a împiedicat-o să devină fotomodel, actriță și sportivă de succes.

Mai sunt multe alte femei mai mult sau mai puțin celebre a căror viață poate să ne inspire. Pe tine cine te-a inspirat sau te inspiră?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu