joi, 2 martie 2017

Catedralele nu se construiesc într-o zi



de Adina P. Gheorghe
Catedralele nu se construiesc intr-o zi


Unele opere de artă necesită timp
Ai admirat vreodată o operă de artă pe care ai considerat-o grandioasă, cum este Coloana infinitului sau Domul din Köln? Te-ai gândit că a fost necesar un timp îndelungat pentru finalizarea acestor lucrări, perseverență și efort? Constantin Brâncuși a început să lucreze la Coloana infinitului în 1909, a expus prima versiune, în 1918 iar versiunea finală în 1933. Construcția Domului din Köln a început în 1248 și s-a încheiat în 1473. Au fost necesari 225 de ani pentru construcția acestei catedrale.

Fiecare dintre noi putem deveni o grandioasă operă de artă dacă ne acordăm timpul necesar transformării, dacă ne asumăm să fim marmură și artist în același timp.

De ce să acordăm timp și atenție dezvoltării personale
Dezvoltarea personală înseamnă să te îmbunătățești pe tine ca individ, să-ți crești valoarea. Să dai la o parte măștile și să te descoperi pe tine cel autentic și liber. Să îți descoperi talentele și să le pui în valoare. Să-ți faci astfel viața mai bună și mai plină de sens. Să fi mai împlinit.

Pornind și mergând pe drumul acesta, afli mai multe despre tine, te descoperi în fiecare zi. În felul acesta viața ta nu mai e niciodată plictisitoare. Nu mai depinzi ca altcineva să ți-o facă interesantă. Trăiești cu pasiunea unui artist care lucrează cea mai grandioasă operă a sa.

Catedralele nu se construiesc într-o zi
Așa cum o catedrală nu se construiește într-o zi, nici dezvoltarea personală nu se obține într-o zi sau o săptămână, nu e un proiect pe termen scurt.

Dezvoltarea personală e un proces pe termen lung. De fapt cuprinde întreaga noastră viață, dacă alegem să trăim conștient în loc să lăsăm viața să ne trăiască.

Unele părți din acest proces de descoperire interioară pot dura un timp mai scurt, altele mai lung. E important să nu ne oprim doar la o mică transformare, ci să ne dorim opera de artă, să ne explorăm toate potențialitățile. Suntem ființe foarte complexe, merită să ne descoperim.

Uneltele transformării noastre
Avem nevoie de cunoștințe pe care le putem dobândi prin studiu, prin participarea la cursuri și seminarii sau din experiența celor care au mers pe acest drum. Studiul ne oferă informații despre unde putem ajunge și cum putem face aceasta. Totodată ne rafinează mintea pentru a ne sprijini în procesul transformării noastre. O minte care nu este deschisă spre a descoperi noi orizonturi, se va opune atunci când viața sau practica noastră în direcția transformării interioare ne vor scoate din zona de confort.

Unealta cea mai valoroasă este practica. Trebuie să și aplicăm în viața noastră informațiile la care avem acces și considerăm că ne sunt de folos. Cunoștințele teoretice sunt utile, dar devin cu adevărat valoroase când se transformă în experiență practică.

Perseverența înțeleaptă este cheia magică
Perseverează în ceea ce consideri că te poate ajuta în dezvoltarea ta ca ființă umană. Nu renunța dacă rezultatele nu apar cât ai pocni din degete. Fiecare etapă a transformări are timpul ei, în funcție de saltul pe care dorești și e necesar să-l faci, de metodele pe care le ai la dispoziție, de eficiența ta în practică, de credința în reușită. Uneori e necesar un efort mai îndelungat. Sau poate ai nevoie de o metodă mai potrivită, mai eficientă. Dar până o găsești, aplică ceea ce ai la dispoziție. Fă în fiecare zi un pas înainte. Mențineți aspirația vie. PERSEVEREAZĂ! PERSEVEREAZĂ! PERSEVEREAZĂ!

Dar fi atent la efectele care apar. Nu persevera prostește în ceva care nu aduce ceva bun în viața ta. Fii atent la ceea ce se petrece, la ceea ce simți. Ascultă-ți inima, căci e capabilă să te ghideze. Inima are planul întreg al catedralei tale, chiar dacă tu pe moment vezi doar o bucățică. Când ești pe drumul bun simți aceasta în inima ta (dacă ști să o asculți), chiar dacă nu au apărut deocamdată rezultate spectaculoase.

Consideri că nu ai timp pentru dezvoltare personală, că ai alte lucruri mai importante de făcut. Să știi că Viața este foarte înțeleaptă și creativă. Chiar dacă noi nu alegem conștient să ne transformăm lăuntric, Viața găsește provocările adecvate pentru ca noi, vrând-nevrând să avem ocazia să ne învățăm lecțiile și să devenim o operă de artă. Dacă nu o facem de prima dată, lecția se va repeta până când ne hotărâm să o învățăm. Cu cât refuzăm mai mult să învățăm o lecție de viață, situațiile prin care vom fi provocați să o învățăm vor fi mai grele.

Așa că e mai bine să alegem să ne transformăm în mod conștient și să ne facem timp pentru o practică adecvată, zilnică. Putem începe cu 5 minute și apoi să ne acordăm mai mult timp. Pe măsură ce vom obține rezultate vom fi mai motivați să acordăm atenție și timp acestui proces. Dar dacă nu acordăm măcar 5 minute pe zi o perioadă mai lungă de timp (o lună sau trei luni) nu vom avea ocaziea să ne convingem că e ceva folositor.  

PERSEVEREAZĂ ȘI REALIZEAZĂ CEA MAI GRANDIOASĂ OPERĂ DE ARTĂ A VIEȚII TALE!

Citește și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu